ØNSKER FORSLAG TIL SØRSAMISK KULTURPRIS 2021

Det er mange i det sørsamiske samfunnet som fortjener en oppmerksomhet, og nå ønsker vi forslag på personer som kan hylles med en slik pris. Kulturprisen skal gå til en person som har hatt stor betydning for sørsamisk kultur.

I år er det fjerde gang den sørsamiske kulturprisen blir delt ut. I år skal den deles ut under kulturfestivalen Raasten Rastah på Røros. Sørsamisk kulturpris for 2019 gikk til Jonhild Joma, Evald Stenfjell og Jonar Thomasson. De er tre uvurderlige språkressurspersoner og markante tradisjonsbærere. Tidligere har Arvid Jåma og Sverre Fjellheim mottatt prisen for deres mangeårige innsats.

Prisen deles ut årlig og ble opprettet av tidligere Nord-Trøndelag fylkeskommune og samiske institusjoner i fylket.
Juryen består representanter Saemien Sijte, Gïelem nastedh, Gïeleaernie og Aajege. Sørsamisk kulturpris finansieres av Trøndelag fylkeskommune.

Forslag med begrunnelse sendes til: [email protected]
Frist: 31. august.