Konsert av Elin Teilus

Konsert av Elin Teilus i Snåsa kirke.
Kaffe i Soknestu etter konserten!
Konserten er en markering av FN’s internasjonale urfolksspråkår og samisk språkuke, og tilbys som en gratiskonsert!
Tidigare i år släpptes albumet Iellemij – To Life som är en hyllning till människorna och markerna i Udtja, Sápmi. Till de som gått före, barnen och kommande generationer. En hyllning till Jorden. En hyllning till allt livs okränkbarhet.
Hon är en naturkraft från de fria vidderna. Med sin unika närvaro och magiska röst väcker hon norrskenets dans och jordens urkraft. Vi möter kallkällans klara vatten, renhjorden och vindens sus i jojkens sätt att gestalta det levande och våra ursprungliga band till jorden här och nu. Elin bär ett budskap som behövs i vår tid. Musiken är både filmiskt storslagen och enkelt nära.
Info om musikerna och Elin:
Elin Teilus – sång och jojk
Elin är sångerska och jojkare med rötter i Udtja, Sápmi.
Rickard Åström – klaviaturer Rickard är tvåfaldig Grammisvinnare och har turnerat internationellt med folkmusikgruppen Groupa. Han är återkommande musikalisk ledare på Göteborgsoperan, samt engagerad i forskning kring Musikens läkande kraft. Rickard har producerat albumet ”Iellemij – To Life” tillsammans med Elin.
Anders Waernelius – slagverk Anders är en innovativ slagverkare som spelar folkmusik från hela världen med ett förflutet i grupper som Radio Balkan, Athinas, RÅmantik, är medlem i den arabiska ensemblen MOR.
Mats Jenséus – Akustisk gitarr och elgitarr Mats är en mångfacetterad gitarrist, med känsla för att skapa spännande rum och kompositioner.